Kemal Rijken

Kemal Rijken is schrijver, publicist, geschiedkundige en politicoloog. Als schrijver heeft hij verschillende boeken op zijn naam staan, waaronder 'Eigen Volk' (2019) dat verhaalt over de geschiedenis van de rechts-radicale beweging in Europa. Een van zijn bekendste boeken is Van der Laan, biografie van een burgemeester. Dir boek inspireerde hem en psycholoog Tristan Jessurun om de cursus Biografie en psyche te creĆ«ren. "BiografieĆ«n leggen vaak de persoonlijkheid van de hoofdpersoon bloot. Wat is er nou mooier dan de psychologische achtergrond daarvan te behandelen en analyseren?" Rijken wil met deze cursusreeks het genre 'biografie' in Nederland een nieuwe impuls geven. "Voor de liefhebbers van het genre, maar ook voor iedereen met interesse in geschiedenis en psychologie." 

Tristan Jessurun

Tristan Jessurun is positief psycholoog en werkt als trainer en coach vanuit zijn eigen onderneming Trimble & North. Hij begeleid expats, partners, individuen en ondernemers bij ingrijpende situaties, taaie vraagstukken, grote veranderingen. Maar ook bij het nemen van besluiten, levensfase uitdagingen en bij de voorbereiding op piekprestaties. Jessurun woont en werkt in Amsterdam en Den Haag.

Samen met Rijken las hij alle boeken voor deze cursus onder het motto 'geschiedenis en psychologie komen samen'. Tijdens de college-avonden zal hij vertellen over het denken en handelen van de hoofdpersonen, hoe zij omgingen met situaties, wat hun motieven waren en welke rol hun karakter of hun verleden hierin speelde.

Schrijf je nu in

Deze cursus is laagdrempelig, maar ervaring met hoorcolleges en het werken met Engelstalige teksten zijn een pre. Voor meer informatie hierover, neem dan contact met ons op. Wij staan open voor alle vragen. De cursus beslaat zeven avondvullende bijeenkomsten. Hiervoor betaalt u 499 euro excl. btw.
Belangrijk om te weten: aanschaf van de boeken is niet verplicht.

Biografie en Psyche

Geschiedenis en psychologie komen samen

Contact

Tristan Jessurun: 0643902245